Паскуале Феделе

Паскуале Феделе е изпълнителен директор и основател на Liquidweb.

Liquidweb e стартъп с фокус върху науките за живота и бизнес решения, базирани на изскуствен интелект, мобилни и широкообхватни технологии като например BrainControl.

BrainControl e устройство, което дава възможност за управление на помагащи технологии с помощта на мисълта. Фирмата е носител на много международни награди благодарение на BraincControl.

През 2017 г. получава наградата Рицарски орден за заслуги на Италианската република.

Паскуале Феделе получава степента магистър по бизнес администрация през декември 2004 и магистърска степен по комютърни науки през юли 2001, и двете – от Университета в Сиена, ИТалия.

Той е работил като изследовател в Университета в Сиена в рамките на няколко национални и международни изследователски проекта и като хоноруван преподавател по „Обектно-ориентиран дизайн“ и „Управление на телематичните мрежи“.

Изследователските му интереси включват изкуствен интелект, помагащи технологии, човеко-машинно взаимодействие, мобилни услуги, виртуално работно място, умни His research interests includes Artificial Intelligence, Assistive Technologies, Human-Machine Interaction, mobile services, virtual workspaces, интелигентни среди и проактивни контекстуални информационни системи.

Лектор в Frontiers of Interaction, TEDxRoma и eHealth 2.0 (Санта Клара и Лондон).

Повече за BrainControl може да научите на този линк.